10 augusta, 2022

Bolesť päty si pacient liečil pol roka bez viditeľného výsledku

Pacient k nám prišiel po vyše 6 mesiacoch trvajúcich bolestiach päty. Absolvoval obstreky u ortopéda, rehabilitáciu na inom rehabilitačnom pracovisku, liečbu rázovou vlnou aj röntgen terapiu, ale bez výrazného výsledku. Ráno sú jeho prvé kroky bolestivé, v noci nedokáže prejsť na toaletu, počas dňa sa bolesti zhoršujú a keď dlhšie sedí, tak sa musí znova „rozchodiť“. Keď prišiel k nám, už ho bolela aj päta na druhej nohe. 

Vyšetreniami už strávil toľko času, že od zamestnávateľa dostal ultimátum. Ak sa nedá dokopy, tak ho prepustia. Keďže sa o nás dozvedel z Facebooku, požiadal svojho obvodného lekára o výmenný lístok na rehabilitáciu k nám ako na poslednú šancu na jeho vyliečenie. 

Bežné rehabilitačné  procedúry používané na Slovensku zaberajú s veľkým oneskorením a tieto bolesti sa darí vyliečiť dlhodobo menej ako u 30 % pacientov. Avšak na základe našich stáží v USA sme zaviedli na našich oddeleniach nové liečebné postupy, ktorými dokážeme vyliečiť bolesť päty u 9 z 10-tich pacientov v priebehu 3-5 dní. 

Výnimkou nebol ani tento pacient,  bolesť päty sme mu vyliečili už na prvom vyšetrení v priebehu 20 minút. Pri kontrole o týždeň už pacient udával, že môže plnohodnotne pracovať a bolesti sa úplne vytratili.

Pridať komentár