Blog

27 septembra, 2022

Pacient trpel po výmene kolena silnými bolesťami

Do ambulancie k nám prišiel 57-ročný pacient. Pred rokom mu vymenili pravý kolenný kĺb a napriek tomu, že ho operatér ubezpečil o úspechu operácie, jeho bolesti kolena boli rovnaké ako pred ňou. Konzultoval to s ortopédom, neurológom, robili mu vyšetrenia ciev.

Čítať
10 augusta, 2022

Bolesť päty si pacient liečil pol roka bez viditeľného výsledku

Pacient k nám prišiel po vyše 6 mesiacoch trvajúcich bolestiach päty. Absolvoval obstreky u ortopéda, rehabilitáciu na inom rehabilitačnom pracovisku, liečbu rázovou vlnou aj röntgen terapiu, ale bez výrazného výsledku. Ráno sú jeho prvé kroky bolestivé, v noci nedokáže prejsť na toaletu, počas dňa sa bolesti zhoršujú a keď dlhšie sedí, tak sa musí znova „rozchodiť“. Keď prišiel k nám, už ho bolela aj päta na druhej nohe. 

Čítať
14 júla, 2022

Chcete starostlivosť ako profi športovci? Príďte k nám!

Po zranení sa môžete liečiť tak ako všetci, ale aj vy sa môžete liečiť ako najlepší športovci na svete. Môže to znamenať to, že do týždňa po podvrtnutí kolena môžete byť späť na tréningu, do 14 dní od zloženia sádry alebo ortézy môžete ísť späť do tréningovej záťaže alebo to môže znamenať aj to, že dlhodobé znehybnenie končatiny nebude znamenať aj výrazne svalové oslabenie.

Čítať